Головна » 2023 » Листопад » 16 » Виставка в Софії Київській. Передвижники 21 століття журналу "Стіна"
11:25
Виставка в Софії Київській. Передвижники 21 століття журналу "Стіна"

«Господи помозі рабу своему Владимиру на многая лета и дай прощєніє греха на день судинь» – цей настінний надпис читаємо, піднявшись на південні хори собору православної Святої Софії Київської. Цей надпис стосується хрестителя Русі - князя Володимира Святославовича, Красного Сонця, князя, який зробив Дніпро нашим словянським Іорданом. І собор Великої Божественої Мудрості - Софії в Києві - це нагадування усім нам хто ми і що таке людина, що таке образ Божий в серці.

Давно Софія і в Києві і у Царграді, сьогодні Стамбул, перетворилася на музеї і місця не для молитви Христу, але йде повз  храм божий чоловік, та й перехреститься, тихо скаже коротку молитву: "Господи, помилуй мя". Тому повернення храму у свій потік служіння і своєї місії - це важливо і для відродження духовності, і для відродження культури. Можливо, саме для цього художники, багато з них, підсвідомо, вже протягом 10 років беруть участь у художньому пленері в Софії Київській, яку організовують представники заповідника "Софія". Цього року взяли участь у пленері і виставці наші Передвижники 21 століття, на виствці, відкриття якої відбулося 7 листопада 2023 року, представлені роботи передвижників Інесси Гашинської і Романа Овчаренко. Підтримати художників прийшли соратники і передвижники: Едуард Межул, Маргарита Мишанська, Іванна Гавриш, Вікторія Бурмистрова, Олена Приходько, Оксана Маматова... Виставку можна подивитися у Брамі Заборовського на території Софії Київської протягом усього листопада і грудня 2023 року. Рекомендуємо і вітаємо наших Передвижників 21 століття із знаковою подією і долучанням до відродження собору, як святині, про що свідчать і ваші роботи, друзі.

 

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: Україна творчість, передвижники 21 століття, правлславна святиня. християнство в, журнал стіна, виставка в Софії Київській, новини Києва, Софія Київська пленер
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]