Головна » 2023 » Жовтень » 19 » Виставка художників у Брамі Заборовського. Передвижники журналу "Стіна" беруть участь вперше
08:35
Виставка художників у Брамі Заборовського. Передвижники журналу "Стіна" беруть участь вперше

Протягом листопада і грудня 2023 року у Софії Київській, а саме, в Брамі Заборовського буде проходити виставка художників - пленеристів, які протягом цьогорічного пленеру у Софії створювали картини і  малюнки, присвячені давній православній святині. Цьогоріч Передвижники 21 століття журналу "Стіна" беруть вперше участь у виставці, що розширює нашу діяльність і об"єднує з іншими митцями. Виставку можна буде подивитися вже з 7 листопада 2023 року.

В експозиції будуть представлені роботи в різних техніках, вперше в графічній техниці буде представлена робота художниці-передвижниці Інесси Гашинської, акварельний етюд художника-передвижника Романа Овчаренко. Усього більше трьох десятків робіт.

Наша команда сподівається і вірить, що відродження Софії Київської як православного храму-святині незабаром відбудеться і концертні площадки та світські вечорниці відійдуть від храму у інше, більш пристосоване місце, а в Софію повернеться Віра, Надія, Молитва, Любов и Мудрість, тому і долучаємося ми до сотворіння, до енергії великого Небесного Творця.

«Повесть временных лет» 1037 року пише: «Заложил Ярослав город – Большой Киев, а у этого города – Золотые вратаЗаложил он и церковь Святой Софии, Премудрости Божией, митрополичью, а затем – церковь на Золотых вратах, каменную, Благовещения Пресвятой БогородицыЭтот Премудрый князь Ярослав для того воздвиг (храм) Благовещения на воротах, (чтобы) всегда доставлять радость этому городу святым Благовещением Господним и молитвой Пресвятой Богородицы и архангела ГавриилаПосле этого (он возвел) монастырь святого Георгия и святой Ирины. И при нем стала вера христианская плодиться в Руси и приумножаться».

Місце проведення: Брама Заборовського. Національний заповідник "Софія Київська"

 

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: журнал стіна, Софія Київська, Новини України, православна віра, виставка в Софії Київській, православний храм, передвижники 21 століття, пленеристи
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]