Головна » 2022 » Січень » 21 » Передвижники 21 століття дарують Броварському краєзнавчому музею свої скарби
10:22
Передвижники 21 століття дарують Броварському краєзнавчому музею свої скарби

20 січня 2022 Передвижники 21 століття під егідою Молодёжный журнал "Стена" дарували улюбленому музею,

хранителю історії - Броварський краєзнавчий музей творчі звершення, створені від Душі і у Красі. Света Шиль подарувала картину із київською церквою, створену у Потоці із використанням м'яких матеріалів. Ирина Капитаненко -майстриня ляльок і ялинкових прикрас, ювелір своєї справи подарувала до фондів музею одну із своїх найкращих ляльок - Україночку. Тетяна Терещенко із родинного гнізда врятувала і подарувала картину 60-х років минулого століття пензля майстра Хомутовського "Тарас Шевченко. Реве та стогне Дніпр широкий". Инесса Гашинская подарувала акварельну роботу "Божествені метаморфози", а команда журналу "Стіна" презентувала новий номер, а також журнал осінь 2021 із статею про виставку Передвижників 21 століття з нагоди 190-річчя Миколи Миколайовича Ге, яка з 30 липня по 10 вересня проходила у Броварському краєзнавчому музеї.

Подарунки приймала старший науковий співробітник музею Ольга Плахотнюк

Тепер творчість збережеться, а культурна спадщина народу примножиться.

Цими днями у музеї проходить виставка картин із фондів музею. Приходьте, тут є на що подивитись. Вхід вільний

Броварський краєзнавчий музей розташований у сучасній будівлі в центрі міста за адресою: 07400, Київська область, м. Бровари, вул. Гагаріна, 6

З досье редакції

Музей є самостійним державним краєзнавчим музеєм, в якому на площі 275 м² працює 6 експозиційних залів. 

В експозиції музею налічується близько 2 тис. експонатів, усього в фондах музею — понад 7 тис. експонатів. Хоч і невеликі фонди має Броварський краєзнавчий музей, але й тут знаходяться безцінні речі, що не мають аналогів в світі — наприклад, ритуальна кістяна сокира доби Київської Русі.

У музеї також виставлені роботи місцевих художників та скульпторів, макети броварських храмів, чудернацькі вироби місцевих майстрів (з коріння дерев, пейзажі, натюрморти, ікони, зроблені з насіння тощо)

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: журнал стіна, новини броварів, стіна журнал культури, Новини України, новини Київщини, художники України, передвижники 21 століття, броварський краєзнавчий музей, виставки в броварах
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]