Головна » 2023 » Грудень » 21 » Новорічні сюрпризи від художника Віктора Зінченко
13:41
Новорічні сюрпризи від художника Віктора Зінченко

Віра, надія, Любов, творчість, краса - це ті фундаментальні цінності, на яких стоїть світ і які допомагають пережити усі темні і страшні часи і знайти в собі сили для відродження, вдосконалення і миру.. Саме на цих позиціях стоїть команда журналу "Стіна" і наші художники-Передвижники 21 століття, які до нового 2024 року підготували для вас, наші читачі і гості приємні творчі сюрпризи. Наш художник Віктор Зінченко намалював і вже здав у друк нову поштову картку із ретроавтомобілем в його гуморному стилі. Новий рік зустрінемо із "горбатим" запорожцем - ЗАЗ-965,який називали "народним автомобілем" для усього пострадаянського простору, а це сьогодні 15 країн світу, плюс полюбляли запорожець і у Східній Німеччині часів ГДР, про що свідчать учасники ретровиставок 2023 року. В Німеччині теж був свій "народний автомобіль" - Volkswagen, але минуле його, на відміну від Запорожця темне, адже ідейним татком автівки був Адольф Гітлер і ті, хто обслуговував і бів спонсором нацизму.

Наш "горбатий" Запорожець виходим з конвеєра в період з 1960 по 1963 рік (965А - з 1962 по 1969 рік). За 9 рків всього з конвейера вийшло 322166 екземплярів, в том числі і його модифікацій. Випускав Запорожець запорізький завод «Коммунар», який до цього спеціалізувався на сільскогосподарській техниці. Спеціально для цього автомобиля інститутом НАМІ був розроблений V-образний , 746-кубовий двигун с 4-ма циліндрами. Він мав оригінальну конструкцію з литими валами. Запорожець особисто приймав Микита Хрущов, який сам його випробував і сказав, що для будь-якого живота він добрий))) Серійний випуск було розпочато в 1960 році, ціна була доступною для будь-якого громадянина, потужність автомобіля була 27 кінских сил,  тобто 965 можна було купити приблизно за 20 середніх розмірів заработних платні по державі.

Сьогодні це вже історія, і передається вона з покоління в покоління і їздить ця легенда досі. Для багатьох людей, народження поштової картки Віктора Зінченко із Запорожцем - це ще й приємні, родинні спогади і це теж добре, адже дозволяє людині посміхнутись і потепліти серцем.

З прийдешніми святами, друзі. Нехай 2024 рік буде мирним і добрим, поборемо ненависть і собі і навчимося любові.

Замовити картку можна в особистих повідомлення на сайті чи у соцмережах на сторінці Віктра Зінченко (художника)

 

 

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: передвижники 21 століття, Новини України, журнал стіна, новий рік 2024, ретроавтомобілі, горбатий запорожець, Віктор Зінченко
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]