Головна » 2021 » Серпень » 11 » Едуард Межул - учасник виставки "Обличчя людей. Обличчя міст"
10:02
Едуард Межул - учасник виставки "Обличчя людей. Обличчя міст"

Запрошуємо професіоналів і любителів культури і мистецтва, соратників краси і творчої єдності на виставку художників Передвижників 21 століття, під егідою інформаційно-аналітичного журналу "Стіна" - "Обличчя людей. Обличчя міст" в Броварський краєзнавчий музей. Виставка працюватиме до 12 вересня. 11 художників, 51 картина. Серед відомих митців України і учасників виставки є роботи і Едуарда Межула. 

Про автора: Передвижник 21 століття Едуард Вікторовіч Межул — живописець, династичний художник-пейзажист, графік, педагог; онук відомого у світі живописця і педагога, заслуженого діяча мистецтв УРСР - Іллі Нісоновича Штільмана; участник Рекорду України, Член Національної Спілки Художників України (НСХУ); переможець Міжнародних Конкурсів і ART Фестивалей. Живе і працює в Києві. В творчому доробку 10 персональних виставок художніх творів в Києві, тричі участь в Міжнародному журі "Дельфійські ігри молоді" у номінації "Образотворче мистецтво", декілька десятків сотворчих проектів з іншими художниками.

Закінчив Київський художній інститут (1985; майстерня А. Чебикіна). Працював учителем образотвор. мисттецтва у школі № 26 (Київ, від 1979); керівник гуртка образотворчого мистецтва підприємства «Київміськбуд» (1987-90); керівник класу живопису в школі мистцтва ПАТ «Київметробуд» (1990-2015).

Створює літографії, олійні пейзажі та натюрморти, поєднуючи класичні традиції українського мистецтва з європейським імпресіонізмом.

У Музеї-майстерні Івана Кавалерідзе в 2020 році відбулася ювілейна виставка Едуарда Межула «Родина і життя», присвячена творчості і Родинним традиціям. Цитуємо: “Моя родина по батьку мешкала у Переяславі. Мій прадід Ніссан був хорошим теслею. На початку ХХ століття він отримав замовлення зробити оформлення головного корпусу Київського політехнічного інституту. Разом з ним до Києва переїхала вся сім’я, в якій на той час вже було четверо дітей. 1902 року народився мій дід - Ілля Штільман, який згодом став відомим художником. Він закінчив Київське художнє училище та Київський художній інститут (нині Національна академія образотворчого мистецтва та архітектури України). З 1933 року професор Ілля Нісонович Штільман викладав на кафедрі живопису і композиції. В 1940-1944 - працював восьмим ректором Академії мистецтв. А в 1948 - 1958 роках був керівником пейзажної майстерні. До речі, після цього й аж до розпаду СРСР в Україні такою майстерні більше не існувало, а були лише майстерні станкового та монументального живопису. Моє захоплення живописом розпочалося від поїздок з дідом до Канева. До нас часто приходили художники - колеги діда. А відомі митці Сергій Єржиковський та Володимир Костецький були не лише його колегами, але й друзями. Серед гостей були Микола Глущенко і Тетяна Яблонська. Все це відбувалося на моїх очах. Не уявляю, ким би я міг стати ще, як не художником”.

 

Обличчя людей. Обличчя міст.  Виставка художників “Передвижників 21 століття”. До 190-річчя художника-передвижника 19 століття -  Миколи Миколайовича Ге

Виставка проходить в рамках Міжнародного культурно-просвітницького проекту журналу “Стіна” - “Передвижники 21 століття”.

Соорганізатор: Броварський краєзнавчий музей.

З Києва їхати зі станції метро "Лісова", маршрутний автобус №403 або 402, зупинка Порашинка (Гагаріна), музей в хвилині ходьби, орієнтир - пам"ятник грамофонам

Броварський краєзнавчий музей, вулиця Гагаріна, 6, Бровари, Київська обл.

 

Сторінка у фб Едуарда Межула https://www.facebook.com/eduard.mezhul

 

 

Категория: Живопись | Добавил: golos | Теги: едуард межул, журнал стіна, виставки України, київщина новини, Обличчя людей, ілля штільман, портрет лауми межуле, просвітницький проект, виставка в броварах, співтворчість, новини броварів, передвижники 21 століття. новини, художники України, передвижники в броварах, новости, культура, Эдуард Межул
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]