Головна » 2023 » Жовтень » 31 » 31 жовтня євангеліста Луки. Вітаємо усіх християн
14:39
31 жовтня євангеліста Луки. Вітаємо усіх християн

Євангеліст Лука відомий нам як автор однієї з книг Євангелія, а також як соратник і духовний подвижник апостола Павла. 31 жовтня відмічаємо день памяті святого апостола.

 Був Лука святий причасником хвороб та праць Павлових у благовісті Христовому, ішов-бо за ним, проповідуючи Христа не тільки юдеям, але і язичникам, і в Римі із ним був, як Діяння Апостолів являють, про це там написано, і був улюблений Павлу, писав-бо до колосян, говорячи: “Вітає вас Лука, улюблений лікар”, і в Посланні до коринфян похваляє його, кажучи: “А з ним разом послали ми брата, якого по всіх церквах хвалять за благу вість, і не тільки оце, але вибраний був від церков бути товаришем нашим у дорозі для благодаті тієї, якій служимо ми на хвалу самого Господа”. Святий Ієроним вважає, що тут Павло хвалить святого Луку.

Вийшовши із Риму, Лука пішов на Схід, проповідуючи Христа, болі й праці переносячи заради Його святого імені, і всю Лівію пройшовши, до Єгипту і, багато вистраждавши, почив у Господі, маючи більше вісімдесяти літ.

Вітаємо вас, християни. Усім миру, любові до ближнього і перемоги над гординею та егоїзмом.

 

Категория: Новости журнала "Стена" | Добавил: golos | Теги: совість, Новини України, євангеліст лука, свято 31 жовтня, Христос, православна церква, християни, любов до ближнього, 31 жовтня
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]